CV René Eckhardt

Enter EN ENGLISH

©

. rene.eckhardt@xs4all.nl  

 

MODERN KLASSIEK
 
VAN EIGEN BODEM


RENÉ ECKHARDT


PIANOCONCERT VAN TRISTAN KEURIS

Op de bovenstaande CD Piano concertos in the Netherlands speelt René Eckhardt het Pianoconcert van Tristan Keuris uit 1980 met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lucas Vis. De opname werd in 1995 in Tivoli/ Vredenburg tijdens een concert gemaakt.

Over dit concert schreef Ralph Degens in Trouw (31-1-1995):

"Het aan Theo Bruins opgedragen werk kreeg in handen van René Eckhardt een congeniale vertolking, die dankzij de voortreffelijke samenwerking met het orkest - waarvoor Vis' reputatie garant stond - het publiek in de zaal twintig minuten lang in ademloze spanning en bewondering hield."

 


 

AMBASSADEUR VAN DE NEDERLANDSE MUZIEK

In 1978 trad pianist René Eckhardt voor het eerst in het buitenland op. De uitnodigingen kwamen destijds uit België en Frankrijk. Inmiddels is hij in ruim dertig landen geen onbekende meer. Hij gaf concerten in veel Europese landen, de Verenigde Staten, Mexico, Australië, Zuid Korea, Indonesië en Japan. Eckhardt gaat echter niet op reis zonder enkele partituren van Nederlandse componisten ingepakt te hebben.

Verschillende Nederlandse componisten onder wie Theo Loevendie, Otto Ketting, Ton de Leeuw, Roel van Oosten, Robin de Raaff en Jan Vriend schreven werken voor René Eckhardt of voor kamermuziekensembles waarin hij speelt. Als solist of in ensembles speelt hij op meer dan twintig CD’s. Hij werkte mee aan de film De Klank van de Stilte over Ton de Leeuw en Gestold Koraal over Otto Ketting.

De CD Ton de Leeuw - Chamber Music met een solistische bijdrage van Eckhardt kreeg een Edison Klassiek 1993.

Zijn CD Tribute 2000 is een eerbetoon aan o.a. vijf Nederlandse componisten.

 

“De Nederlandse muziek is goed af met een reizend vertegenwoordiger als pianist René Eckhardt, die het ontwikkelen van een afgewogen oordeel over klank net zo belangrijk vindt als een perfecte speeltechniek, en het contact met componisten van allerlei pluimage net zo waardevol als het treffen van de juiste toon.”

(Johan Kolsteeg in Key Notes, november 1992)

 

CV René Eckhardt

Enter EN ENGLISH

©

. rene.eckhardt@xs4all.nl